Wat is de vzw Talent & Studie ?

De vzw Talent & Studie is een netoverschrijdend initiatief dat leerlingen die een uitzonderlijk talent willen ontwikkelen dat niet in het verlengde van hun schoolopleiding ligt in hun studie wil ondersteunen.

Deze leerlingen moeten daarenboven behoren tot de derde graad van het basisonderwijs of tot het secundair onderwijs van het Nederlandstalig onderwijs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Jongeren ondersteunen om sportief of creatief door te groeien en zich tegelijkertijd voor te bereiden op de verdere onderwijsloopbaan vraagt immers een intense inzet en een groot doorzettingsvermogen van de jongere alsook flexibiliteit en betrokkenheid van de school.

voetbal

De vzw Talent & Studie zet dan ook scholen aan tot het nemen van pedagogisch-educatieve maatregelen waardoor de combinatie van studeren en professionele talentontwikkeling mogelijk blijft.

De vzw Talent & Studie steunt op vraag en na voorafgaandelijk overleg de school financieel bij de pedagogisch-educatieve ondersteuning van de jongeren, binnen de beperkingen van het budget toegekend door de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Download hier onze brochures.